Ask Your Question

Revision history [back]

click to hide/show revision 1
initial version

Everything is working fine now!!! There were two main problems:

1 - The switch to which my servers were connected was dropping packets (because of VLAN tags).

I changed the switch which can handle VLAN tagged packets Configured network interfaces for VLAN support.

https://wiki.ubuntu.com/vlan

2 - Misconfigured VM-data traffic!

  • On Server1:

     Created br-eth1(port eth1) and br-ex(port eth0):
        *  br-eth1: Management+VM-data network
             +  This interface is used when VMs send DHCP request
        * br-ex: External Network
             +  This interface is used when VMs access http://169.254.169.254/....
    
  • On Server2:

     Created br-eth1(port eth1):
        *  br-eth1: Management+VM-data network
             +  This interface is used when VMs send DHCP request
    

Everything is working fine now!!! There were two main problems:

1 - The switch to which my servers were connected was dropping packets (because of VLAN tags).

* I changed the switch which can handle VLAN tagged packets 
* Configured network interfaces for VLAN support.
  https://wiki.ubuntu.com/vlan

2 - Misconfigured VM-data traffic!

  • On Server1:

     Created br-eth1(port eth1) and br-ex(port eth0):
        *  br-eth1: Management+VM-data network
             +  This interface is used when VMs send DHCP request
        * br-ex: External Network
             +  This interface is used when VMs access http://169.254.169.254/....
    
  • On Server2:

     Created br-eth1(port eth1):
        *  br-eth1: Management+VM-data network
             +  This interface is used when VMs send DHCP request