Ask Your Question

Revision history [back]

click to hide/show revision 1
initial version

I could resolve this issue by adding br-ex(br-provider) to my compute node, all thanks to @Bernd Bausch

Below are the changes I made to fix this issue.

  1. Create the OVS provider bridge:

    $ ovs-vsctl add-br br-provider

  2. In the /etc/neutron/plugins/ml2/openvswitch_agent.ini file, configure the layer-2 agent.

    [ovs]

    bridge_mappings = provider:br-provider

    local_ip = OVERLAY_INTERFACE_IP_ADDRESS

    [agent]

    tunnel_types = vxlan

    l2_population = True

    [securitygroup]

    firewall_driver = iptables_hybrid

    Note: Replace OVERLAY_INTERFACE_IP_ADDRESS with the IP address of the interface that handles VXLAN overlays for self-service networks.

Reference link: https://docs.openstack.org/ocata/networking-guide/deploy-ovs-selfservice.html

I could resolve this issue by adding br-ex(br-provider) to my compute node, all thanks to @Bernd Bausch

Below are the changes I made to fix this issue.

  1. Create the OVS provider bridge:

    $ ovs-vsctl add-br br-provider

  2. In the /etc/neutron/plugins/ml2/openvswitch_agent.ini file, configure the layer-2 agent.

    [ovs]

    bridge_mappings = provider:br-provider

    local_ip = OVERLAY_INTERFACE_IP_ADDRESS

    [agent]

    tunnel_types = vxlan

    l2_population = True

    [securitygroup]

    firewall_driver = iptables_hybrid

    Note: Replace OVERLAY_INTERFACE_IP_ADDRESS with the IP address of the interface that handles VXLAN overlays for self-service provider networks.

Reference link: https://docs.openstack.org/ocata/networking-guide/deploy-ovs-selfservice.html