Ask Your Question

Revision history [back]

So I tried to restart the AMQP server:

[root@ospd keystone]# systemctl start rabbitmq-server
[root@ospd keystone]# systemctl status rabbitmq-server.service -l
● rabbitmq-server.service - RabbitMQ broker
   Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/rabbitmq-server.service; enabled; vendor preset: disabled)
  Drop-In: /etc/systemd/system/rabbitmq-server.service.d
           └─limits.conf
   Active: active (running) since dom 2018-06-10 04:39:46 EDT; 5s ago
  Process: 2418 ExecStop=/usr/lib/rabbitmq/bin/rabbitmqctl stop (code=exited, status=0/SUCCESS)
 Main PID: 13045 (beam.smp)
   Status: "Initialized"
    Tasks: 73
   CGroup: /system.slice/rabbitmq-server.service
           ├─13045 /usr/lib64/erlang/erts-7.3.1.4/bin/beam.smp -W w -A 64 -P 1048576 -K true -- -root /usr/lib64/erlang -progname erl -- -home /var/lib/rabbitmq -- -pa /usr/lib/rabbitmq/lib/rabbitmq_server-3.6.3/ebin -noshell -noinput -s rabbit boot -sname rabbit@ospd -boot start_sasl -config /etc/rabbitmq/rabbitmq -kernel inet_default_connect_options [{nodelay,true}] -rabbit tcp_listeners [{"192.168.126.1",5672}] -sasl errlog_type error -sasl sasl_error_logger false -rabbit error_logger {file,"/var/log/rabbitmq/rabbit@ospd.log"} -rabbit sasl_error_logger {file,"/var/log/rabbitmq/rabbit@ospd-sasl.log"} -rabbit enabled_plugins_file "/etc/rabbitmq/enabled_plugins" -rabbit plugins_dir "/usr/lib/rabbitmq/lib/rabbitmq_server-3.6.3/plugins" -rabbit plugins_expand_dir "/var/lib/rabbitmq/mnesia/rabbit@ospd-plugins-expand" -os_mon start_cpu_sup false -os_mon start_disksup false -os_mon start_memsup false -mnesia dir "/var/lib/rabbitmq/mnesia/rabbit@ospd" -kernel inet_dist_listen_min 25672 -kernel inet_dist_listen_max 25672
           ├─13268 inet_gethost 4
           └─13269 inet_gethost 4

giu 10 04:39:36 ospd.lab.com systemd[1]: Starting RabbitMQ broker...
giu 10 04:39:41 ospd.lab.com rabbitmq-server[13045]: RabbitMQ 3.6.3. Copyright (C) 2007-2016 Pivotal Software, Inc.
giu 10 04:39:41 ospd.lab.com rabbitmq-server[13045]: ##  ##      Licensed under the MPL.  See http://www.rabbitmq.com/
giu 10 04:39:41 ospd.lab.com rabbitmq-server[13045]: ##  ##
giu 10 04:39:41 ospd.lab.com rabbitmq-server[13045]: ##########  Logs: /var/log/rabbitmq/rabbit@ospd.log
giu 10 04:39:41 ospd.lab.com rabbitmq-server[13045]: ######  ##        /var/log/rabbitmq/rabbit@ospd-sasl.log
giu 10 04:39:41 ospd.lab.com rabbitmq-server[13045]: ##########
giu 10 04:39:41 ospd.lab.com rabbitmq-server[13045]: Starting broker...
giu 10 04:39:46 ospd.lab.com systemd[1]: Started RabbitMQ broker.
giu 10 04:39:46 ospd.lab.com rabbitmq-server[13045]: completed with 6 plugins.

Uh! it seems like rabbitm-server can actually start! Let's see if image upload now works:

[stack@ospd ~]$ openstack overcloud image upload --image-path /home/stack/images/ 
Image "overcloud-full-vmlinuz" was uploaded.
+--------------------------------------+------------------------+-------------+---------+--------+
|                  ID                  |          Name          | Disk Format |   Size  | Status |
+--------------------------------------+------------------------+-------------+---------+--------+
| 055a3e5d-64d2-4030-abaf-0b7489a52b33 | overcloud-full-vmlinuz |     aki     | 6385968 | active |
+--------------------------------------+------------------------+-------------+---------+--------+
Image "overcloud-full-initrd" was uploaded.
+--------------------------------------+-----------------------+-------------+----------+--------+
|                  ID                  |          Name         | Disk Format |   Size   | Status |
+--------------------------------------+-----------------------+-------------+----------+--------+
| 9fe3880a-7a22-4051-9f39-f05e5608bbeb | overcloud-full-initrd |     ari     | 63021344 | active |
+--------------------------------------+-----------------------+-------------+----------+--------+

It is working!

So restarting the process solved the issue. Still, it's not clear to me why this happened.